Συμβουλές για την φροντίδα υλικών από ορείχαλκο

ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΡΙΖΕΙ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ !

Τα τριξίματα στις πόρτες είναι ένα φαινόμενο με το οποίο αργά ή γρήγορα όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι. Ιδιαίτερα σε παλιότερες κατοικίες, αυτό το πρόβλημα στις πόρτες ή σε έπιπλα είναι πιο συχνό.

Ακόμη χειρότερα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο σε εξωτερικά κουφώματα που δεν ανοιγοκλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οι μεντεσέδες παραμένουν ακίνητοι και στο έλεος των σκληρών πολλές φορές εξωτερικών συνθηκών που προκαλούν διάβρωση στα μέταλλα.

Σε αυτή την περίπτωση, οι μεντεσέδες μπορεί να κολλήσουν ή ακόμη και να σπάσουν εάν επιχειρήσουμε να τους λειτουργήσουμε βίαια.

Γι αυτό πρέπει συστηματικά να τους φροντίζουμε για να μη φτάνουμε στο σημείο που δεν επιδέχονται καμία επιδιόρθωση, παρά μόνο αντικατάσταση. Ειδικότερα, οι μεντεσέδες των εξωτερικών κουφωμάτων θέλουν συντήρηση μία φορά τον χρόνο για τις ηπειρωτικές περιοχές, και δύο φορές τον χρόνιο για τις νησιωτικές – παραθαλάσσιες.

Με το που θα εμφανιστούν τα πρώτα ελαφρά τριξίματα, πρέπει αμέσως να επέμβουμε.

Στην αρχή ο ενοχλητικός ήχος μπορεί να μη σας προβληματίζει. Σύντομα όμως θα δυναμώσει και δε θα είναι πλέον ανεκτός.

Η επιδιόρθωση πρέπει να είναι άμεση.

Τα τριξίματα συνήθως προέρχονται από τους μεντεσέδες. Αν ανοίξετε σιγά σιγά την πόρτα θα εντοπίσετε από ποιο σημείο προέρχεται ο θόρυβος. Αυτό συμβαίνει επειδή το στρώμα λίπανσης που υπήρχε έχει αφαιρεθεί με τα χρόνια και πλέον το μέταλλο τρίβεται με μέταλλο προκαλώντας τον ενοχλητικό αυτό θόρυβο.

Η συμβουλή μας

Με τη χρήση ενός λιπαντικού σπρέι όπως για παράδειγμα το WD40, θα συντηρήσετε τους μεντεσέδες και θα λύσετε το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία τους ξανά. Ψεκάζοντας τον πείρο του μεντεσέ, τα δραστικά συστατικά του WD40 διεισδύουν και λιπαίνουν όλα τα λειτουργικά μέρη σταματώντας κάθε σφύριγμα και τρίξιμο της πόρτας.

Εκτός του WD40 υπάρχουν και άλλα ειδικά λιπαντικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για λίπανση μεντεσέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

error: Προστατευμένο περιεχόμενο !